POLITYKA PRYWATNOŚCI CYLINDRY.PL

§ 1. Wstęp

  • 1.1 Niniejsza polityka prywatności sklepu internetowego CYLINDRY.PL ma charakter wyłącznie informacyjny, określa sposób, w jaki serwis przetwarza i chroni Twoje dane osobowe.
  • 1.2. Akceptacja postanowień regulaminu sklepu CYLINDRY.PL jest równoznaczna z akceptacją Polityki Prywatności.

§ 2. Administrator danych osobowych

  • 2.1. Administratorem danych zapisywanych za pośrednictwem stron sklepu internetowego CYLINDRY.PL działającym w domenie cylindry.pl jest:
    • "Jagoda" Handel Hurt i Detal Art.Przemysłowymi Wioletta Śmielkiewicz
    • ul.Warszawska 39
    • 62-400 Słupca
    • NIP: 6671175474
    • REGON: 310274039
    • adres poczty elektronicznej: sklep@cylindry.pl
    • tel.kom.: +48 882 843 428

§ 3. Przetwarzanie danych osobowych

  • 3.1. Administrator przetwarza wyłącznie te Dane osobowe, które potrzebne są do obsługi stosunków prawnych w ramach usług świadczonych w Serwisie oraz w zgodzie z Regulaminem.
  • 3.2. Podanie jakichkolwiek danych osobowych w sklepie internetowym CYLINDRY.PL oraz zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.
  • 3.3. Wszelkie podane przez Ciebie dane osobowe przetwarzamy wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę.
  • 3.4. Podanie danych osobowych i zgoda na ich przetwarzanie jest niezbędna w celu realizacji usług wymienionych w regulaminie sklepu CYLINDRY.PL.
  • 3.5. Odmowa podania danych osobowych i nie wyrażenie zgody na ich przetwarzanie spowoduje, że nie będziesz mógł w pełni korzystać ze stron sklepu CYLINDRY.PL w tym między innymi zrealizować swojego Zamówienia.

§ 4. Prawa użytkownika

  • 4.1. W każdej chwili masz możliwość dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania za pomocą indywidualnego panelu Klienta (KONTO KLIENTA).
  • 4.2. W każdej chwili masz prawo do całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić przesyłając prośbę na adres poczty elektronicznej sklep@cylindry.pl
  • 4.3. W uzasadnionych przypadkach Administrator może odmówić usunięcia Danych, jeśli nie dokonasz wszelkich płatności należnych Administratorowi np. wynikających z Umowy lub jeżeli pogwałciłeś jakiekolwiek postanowienia wymienione w Regulaminie lub złamałeś inne prawa, a przetrzymanie Danych może być potrzebne do wyjaśnienia okoliczności takich przypadków celem ustalenia odpowiedzialności.
  • 4.4. Administrator może odmówić usunięcia Danych, jeżeli zezwalają mu na to odpowiednie postanowienia prawne

§ 5. Ochrona danych osobowych

  • 5.1. Administrator danych dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zobowiązuje się do tego, aby dane te były przetwarzane zgodnie z prawem, zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami. Zobowiązuje się aby przetwarzane dane były merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.
  • 5.2. Administrator zobowiązuje się do ochrony i przetwarzania danych osobowych zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 roku.
  • 5.3. Administrator wdrożył w CYLINDRY.PL politykę bezpieczeństwa danych osobowych oraz odpowiednie zabezpieczenie danych w systemie informatycznym, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.
  • 5.4. Głównymi elementami ochrony danych jest:
    • 5.4.1. Zabezpieczenie wszelkich przesyłanych pomiędzy Twoim komputerem, a CYLINDRY.PL danych, które zapewnia szyfrowana 256 bitowym kluczem komunikacja, potwierdzona certyfikatem Rapid SSL firmy GeoTrust,
    • 5.4.2. Budowa systemu informatycznego sklepu internetowego CYLINDRY.PL spełniająca wszelkie standardy ochrony danych osobowych,
    • 5.4.3. Dostęp do danych wyłącznie osobom upoważnionym przez administratora danych.

§ 6. Cel zbierania i przetwarzania danych osobowych

  • 6.1. Twoje dane będą zbierane i przetwarzane na potrzeby zawieranych umów pomiędzy Tobą, a CYLINDRY.PL.
  • 6.2. Zbieramy dane na potrzeby Rejestracji w celu utworzenia Konta Klienta, na potrzeby oświadczeń woli składanych przez Klienta, zmierzających bezpośrednio do zawarcia Umowy Sprzedaży Produktu ze Sprzedawcą, zawierania Umów Sprzedaży oraz na potrzeby kontaktowania się z Tobą, księgowania płatności i wystawiania dokumentów sprzedaży.
  • 6.3. Na podstawie oddzielnego pozwolenia udzielonego poprzez zaznaczenie odpowiednich pól w trakcie zakładania Konta dane przesyłane przez ciebie do CYLINDRY.PL (adres poczty elektronicznej) mogą zostać użyte w celach wysyłania informacji typu Newsletter dotyczących usług i produktów oraz innych informacji reklamowych dotyczących CYLINDRY.PL oraz podmiotów współpracujących. Usługa wysyłania informacji typu Newsletter świadczona jest nieodpłatnie.
  • 6.4. Usługi dostarczane przez CYLINDRY.PL nie są uzależnione od udzielenia takiego oddzielnego pozwolenia. W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości typu Newsletter ze sklepu CYLINDRY.PL lub/oraz informacji pochodzących od partnerów CYLINDRY.PL przechodząc do zakładki Moje Informacje Osobiste w Koncie Klienta i odznaczając odpowiednie pola wyboru, lub przesłać na adres sklep@cylindry.pl prośbę o wyłączenie w/w usług.

§ 7. Dane pobierane i zapisywane automatycznie

  • 7.1. System informatyczny CYLINDRY.PL gromadzi w sposób automatyczny dane zapisywane w logach serwera oraz sklepu internetowego. Dane te w żaden sposób nie są związane z danymi osobowymi i nie zawierają żadnych informacji umożliwiających identyfikację użytkownika. Gromadzone automatycznie dane wykorzystywane są w celach statystycznych oraz w celu zabezpieczenia połączenia komputera Klienta ze sklepem.
  • 7.2. Dane gromadzone w celach statystycznych dotyczą adresów IP Klienta, systemu operacyjnego, z którego korzystają użytkownicy sklepu, rodzaju przeglądarki internetowej itp. i są wykorzystywane w celu dostosowania stron sklepu do wymagań użytkowników oraz zapewnienia jak największej wygody korzystania ze stron CYLINDRY.PL
  • 7.3. Sklep CYLINDRY.PL informuje, że wykorzystuje na swoich stronach pliki cookies (tj. pliki tekstowe, tzw. ciasteczka) - małe pliki tekstowe umieszczane w Twoim urządzeniu w celu umożliwienia korzystania ze stron CYLINDRY.PL oraz zabezpieczenia Twojego połączenia ze sklepem. Przy pomocy tych plików sklep rozpoznaje Twoje urządzenie po zalogowaniu, zapamiętuje zawartość Twojego koszyka, zapamiętuje spersonalizowane ustawienia wyświetlania stron sklepu oraz pomaga nam określić jak dostosować sklep do Twoich wymagań porzez tworzenie statystyk i raportów oglądalności poszególnych stron.
  • 7.4. Sklep CYLINDRY.PL informuje, że wykorzystuje na swoich stronach pliki cookies (tj. pliki tekstowe, tzw. ciasteczka) firm trzecich tj. Google Analytics oraz Google AdWords. Google Analytics to narzędzie analityczne Google, wykorzystuje własne pliki cookie głównie do raportowania interakcji użytkowników z witryną CYLINDRY.PL, sposobów i źródeł odwiedzin witryny oraz określania sposobów w jaki odwiedzający z niej korzystają bez danych umożliwiających identyfikację poszczególnych użytkowników. Google AdWords wykorzystuje pliki cookies w celu określenia jakości oraz oceny skuteczności spersonalizowanych reklam wyświetlanych w sieci internetowej użytkownikom, którzy odwiedzili witrynę CYLINDRY.PL w ramach działalności reklamowej prowadzonej przez CYLINDRY.PL z wykorzystaniem sieci AdWords.
  • 7.5. W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie w swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Informacje o tym jak zablokować pliki cookies znajdziesz na stronie Polityka Cookies oraz w pomocy swojej przeglądarki. Zastrzegamy jednak, że wyłączenie obsługi plików cookies może utrudnić korzystanie ze stron CYLINDRY.PL, a w skrajnych przypadkach może je uniemożliwić. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę, że będą one zapisane w pamięci Twojego urządzenia.

§ 8. Udostępnianie danych osobowych

  • 8.1. Twoje dane osobowe mogą być udostepnione zewnętrznym podmiotom realizującym dostawy produktów i obsługę płatności na potrzeby realizacji Umowy Sprzedaży (art. 23 ust. 1 pkt 3 Ustawy) z CYLINDRY.PL tylko na podstawie Twojej zgody (art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy) wyrażonej poprzez wybór odpowiedniego dostawcy i sposobu płatności w trakcie składania Zamówienia w sklepie CYLINDRY.PL.
  • 8.2. W szczególnych sytuacjach dane osobowe Klientów mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.
  • 8.3. Wszelkie dane podane po przejściu do witryny operatora płatności w przypadku skorzystania z zewnętrznego systemu płatności pozostają zarejestrowane wyłacznie w jego zbiorze danych i w żaden sposób nie są przetwarzane przez CYLINDRY.PL.
  • 8.4. Zalecamy po przejściu na inne witryny zapoznać się z obowiązującą tam polityką prywatności. Niniejsza polityka prywatności dotyczy wyłacznie CYLINDRY.PL

§ 9. Zmiana zasad polityki prywatności

  • 9.1. Zastrzegamy sobie prawo zmiany polityki prywatności CYLINDRY.PL w celu dostosowania zasad do obecnie obowiązującego prawa.
  • 9.1. O każdej zmianie polityki prywatności CYLINDRY.PL powiadomi swoich Klientów drogą elektroniczną na podany podczas Rejestracji adres E-mail. Powiadomienie zostanie wysłane z co najmniej 30-to dniowym okresem wyprzedzenia przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.

§ 10. Kontakt

  • 10.1. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub pytań co do niniejszej polityki prywatności danych osobowych zachęcamy Państwa do kontaktu. Pytania prosimy przesyłać na adres poczty elektronicznej sklep@cylindry.pl, odpowiemy też pod naszym numerem telefonu +48 882 843 428.
  • 10.2. Jeżeli zechcesz aktualizować lub usunąć swoje dane osobowe z naszej bazy, a z własnych powodów nie możesz tego zrobić samodzielnie prześlij prośbę na nasz adres poczty elektronicznej sklep@cylindry.pl
  • 10.3. W sprawach dotyczących niniejszej polityki prywatności można również korespondować z nami pod adresem:
  • "Jagoda" Handel Hurt i Detal Art.Przemysłowymi Wioletta Śmielkiewicz
  • ul.Warszawska 39
  • 62-400 Słupca
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania

Wykorzystujemy pliki cookies oraz inne podobne technologie, aby nasz serwis lepiej spełniał Twoje oczekiwania. Jeżeli nie wyrażasz zgody na wykorzystywanie plików cookies, możesz w każdej chwili zablokować je korzystając z ustawień swojej przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje znajdziesz na stronie polityki prywatności.